2103 interieur

2103

BARON

nieuw interieur

kine praktijk


Een lichte muntgroene ontvangstruimte brengt je onmiddellijk tot rust als je de kinesistenpraktijk VRY binnenstapt. Je kan er even wachten met zicht op een warm sfeervol houten volume in berkenmultiplex waarachter de balie verstopt zit. In het houten volume zit ook een eenvoudige kitchenette, een tafeltje om te eten en een toilet met doucheruimte voor de kinesisten. Je voelt direct de aangename sfeer van alle ruimtes.


Het houten volume omvat dus de ruimtes waar de patiƫnten niet komen, ze zijn duidelijk afgebakend door het materiaal gebruik, het kathedraalglas en doordat alles 1 trede hoger ligt dan de rest. Van daar uit heeft de kinesist het overzicht over wie binnenkomt of wie aan het trainen is in de oefenruimte.


De opdrachtgever gaf ons carte blanche binnen zijn budget in het omvormen van een oud verzekeringskantoor naar een kinesistenpraktijk.

Een druk programma dat wel: 3 kabinetten, 1 oefenruimte, 1 wachtzaal, 1 kitchenette, 1 eetruimte, 2 toiletten, 1 doucheruimte en 1 balie moesten in dit lange perceel komen. De uitdaging was voldoende licht binnenkrijgen in alle ruimtes. In dat perspectief voegden we 2 extra ramen toe zodat elk kabinet een raam heeft, en zodat er in de oefenruimte ook voldoende licht binnenvalt. Daarnaast werkten we met witte gietvloeren om het binnenvallende licht zoveel mogelijk te laten weerkaatsen in de ruimtes. En we voegden bovenlichten toe bovenaan de kabinetten, om het licht ook door te laten stromen naar de circulatieruimtes en de oefenruimte. 

De oefenruimte vormt het midden van de volledige ruimte en verdeelt de kinesistenpraktijk in 2 delen: enerzijds de inkom, de wachtzaal en het houten volume voor de kinesisten aan de voorzijde, anderzijds de aparte kabinetten voor de behandeling van patiƫnten aan de achterzijde.


De strakke witte vloeren combineerden we met warme toetsen van munt en berkenmultiplex in de wanden, de vloeren en het meubilair.

In de kabinetten zitten zwevende bureaus ingewerkt in de wand, met terug diezelfde accenten.

Het geheel geeft een warme maar toch ook een jonge speelse frisse look.