1920 interieur

1920

woning SALVIA

renovatie interieur 


De opdrachtgever kwam met de vraag de gelijkvloerse verdieping en de badkamer op de eerst verdieping in een nieuw jasje te steken, gezien de verouderde en afgeleefde staat van de woning op dat moment.


De bestaande achterbouw en koterij werd afgebroken om plaats te maken voor een kleine beperkte uitbouw, maar vooral om meer ruimte te geven aan de stadstuin. Het totale volume in de nieuwe toestand, werd dus verkleind, een bewuste keuze voor meer groen en natuur aan de compacte woning.


De bouwheer vroeg ons het interieur mee te bedenken. We ontwierpen in samenspraak met hen, de keuken, de ingebouwde vestiairekasten en de badkamer.

- De keuken werd een combinatie van een voornamelijk wit eiland afgewisseld met frontjes in berkenmultiplex en speelse accenten in groen en terrazzo. Een fel gekleurde terrazzo op het werkblad en op de spatwand is de eyecatcher van de keuken. Een rekje in staal en kathedraal beglazing in enkele deurtjes maken er een geslaagd, uniek geheel van. 1 deurtje van de kolomkasten verstopt de toegang naar de kelder.


- De kleuren in de terrazzo op het werkblad bepaalden de keuze van de kleur van de gietvloer in de keuken (een heel lichtgroen). Deze werd gecombineerd met een houten vloer in de eet- en zitruimtes.


- De ingebouwde vestiairekast in de inkom is een combinatie van diezelfde kleuren en materialen. Een kastenwand in berkenmultiplex met een groene lijn als accent die voor de onderverdeling zorgt. In de kast zitten ook de water- en elektriciteitstellers.


- In de compacte badkamer staat er een ingebouwde kast ook in dezelfde materialen en kleuren als bij de vestiairekast. Er hangt een verwarmingsketel in de kast en er zitten wat open schapjes in uit hout en in dezelfde groene kleur als beneden. Je kan er een boekje in zetten om te lezen op toilet of je kan er handdoeken in leggen voor als je uit de inloopdouche komt. De houten kast is gecombineerd met een betegeling in de douche van rechthoekige tegeltjes in tinten van blauw en appelblauwzeegroen, een keuze van de bouwheer zelf. Het geheel is compact maar voelt toch voldoen ruim en licht aan.