1804 architectuur

1804

poolhouse CABIN
nieuwbouw

Als concept gaan we terug naar de basis van het oerlandschap, naar een landschap waar de wildernis overheerst, naar een plek waar een eenzaam hutje te midden van grote loofbomen een rustpunt is voor zijn gebruiker. Dit rustieke karakter willen we terugbrengen aan de rand van de stad. Het basisidee is bedacht door Pieter Foré, landschapsarchitect bij Forest landschapsarchitecten. Hij klopte bij ons aan, om die ‘cabin in the woods’ verder uit te werken in diezelfde mindset.

De tuin en zijn bewoners vragen geen grote gebaren, wel een eenvoudige ‘cabin’ die aan de buitenzijde opgaat of verdwijnt in zijn omgeving in zwart geblakerde planken, passend bij het hout van de boomstammen en die aan de binnenzijde een ingetogen luxe uitstraalt om te ontspannen en genieten in een sereen kader.

Binnenin de ‘cabin’ is een zwembad, sauna, toilet, kleine kitchenette en technische ruimte onder gebracht.


EENVOUD: straalt de ‘cabin’ uit door de zwarte houten planken op zowel gevel als hellend dak. Een houten pad naar de ‘cabin’ vervolledigt het beeld van een eenvoudige hutje in het bos. Binnenin ondersteunt het sober kleurenpallet diezelfde eenvoud.


OPENHEID: met de buitenomgeving, ontstaat door de aanwezigheid van grote raampartijen op voor-en zijgevel. Ze kunnen bijna volledig open gezet worden, waardoor de scheiding tussen binnen en buiten minimaal wordt. Je kan vanuit het zwembad volop genieten van het ‘boslandschap’ errond.


LUXE in sereniteit: heerst er binnenin door de combinatie van kleuren en materialen. Het wit geschilderde plafond, de zwarte houten binnenwand en de licht grijze tegels (met terrazzo look) op de vloer en wanden gecombineerd met een kleine ‘a touch of gold’ in de lichtarmaturen zorgen voor een luxueuze sfeer.