1609 architectuur

1609

woning ALBRECHT
volledige verbouwing

Twee broers zochten en vonden uiteindelijk een dubbele woning die groot genoeg was voor hun beide gezinnen. Samen met ex-collega Karen, interieurontwerper, en tevens mede-eigenaar van 1 van de woningen, herverdeelden we de ruimtes en breidden we de bestaande volumes uit volgens hun budget en wensen. We creëerden op die manier twee volwaardige woningen: 1 kleinere rijwoning en 1 grotere woning, elk met eigen privé-terras en voldoende privacy maar ook met een grote gemeenschappelijke tuin.


De broers vormden met hun vader het perfecte team om het grootste deel van de verbouwingen op zich te nemen. Niets was hen te veel: een aanbouw in houtskelet zetten, dakbalken en voorzetwanden plaatsen, maar ook elektriciteit en de volledige binnenafwerking namen ze voor hun rekening. Op die manier werd alles ook financieel haalbaar. De gevels van beide woningen zijn gezamenlijk opgebouwd en als één geheel afgewerkt. De voorgevel werd in isolatie met crepi in blauwgrijze kleur gestoken, de achtergevel idem op de verdieping, maar op de gelijkvloerse verdieping werd de woning in felblauwe tegeltjes afgewerkt, een mooie eyecatcher.


De woning van ex-collega Karen straalt veel leven, maar toch ook veel rust uit. Ze durfde, als interieurvormgever, met kleur te experimenteren, iets waar wij met veel enthousiasme in mee gingen.

Op het gelijkvloers zijn het warme roze vloeren die gecombineerd werden met fel blauwe tinten in de keuken, in de zetel, in de lampen en andere accessoires. Met een groot vouwraam zet je de eetruimte open en wordt de binnenruimte buiten, zalig op een zomerse avond.


Op de eerste verdieping kijk je uit op de benedenverdieping via een grote vide. Je kan er werken aan een bureau met zicht op de vide. Er hangt zelfs een schommel tot beneden. De vide brengt veel licht binnen tot diep in de woning en zorgt voor een ruim gevoel in de woning. De master bedroom kijkt met een binnenraam ook uit op de vide. Aan de voorzijde van de woning is er ook nog een afgesloten zitruimte waar je je in alle rust kan terugtrekken om een boekje te lezen of televisie te kijken. Overal worden hier grenen vloeren gecombineerd met veel roze en met accenten van felblauw, de 2 lievelingskleuren van Karen.

In de badkamer waan je je op reis in Mexico. Hier werden groene muren gecombineerd met een rode tegelvloer en een zelf gegoten betonnen lavabo in zacht roze. De planten maken er het plaatje af.


De bovenste (tweede) verdieping is volledig gewijd aan de twee dochters van het koppel. Op hun verdieping zijn twee grote kamers, één kleine douche-unit met lavabo en één gezamenlijke plek waar ze kunnen spelen, huiswerk maken of gewoon wat chillen. Hier werden de grenen vloeren nog eens herhaald en aangevuld met wanden in poolse grenen mulitplex. Ze zorgen voor een warm, gezellig gevoel op de tweede verdieping. De lichte roze gordijnen en hetzelfde roze op enkele wanden en ook op heel wat tegeltjes van de douche-unit vormen opnieuw de perfecte aanvulling op de felle blauwe accenten op de muren en op het maquillage tafeltje.


De woning is een geslaagde combinatie van warm en zacht met speels en gedurfd. Ze straalt een ontspannen vakantiesfeer uit dat gelijk staat aan 365 dagen genieten.