VJACKgilt

JACK giltOp vraag van, en in samenwerking met, Glasramenatelier Mestdagh maakten we met atelier JACK een meubel waarbij zowel de ambacht als het hedendaags ontwerp centraal staan.


We zijn vertrokken vanuit de liefde voor het levendige glas dat nog steeds mond geblazen wordt. De intrinsique eigenschappen van glas-in-lood zitten in de manier waarop het licht door het glas danst. De sfeer die opgewekt wordt, brengt rust en stemt in tot bezinning. Het glas wordt verbonden in de artistieke ambacht van het lood. 


Vertrekkend vanuit deze eigenschappen van het glas, maar brekend met de restauratie-architectuur waarin glas-in-lood het meest gekend is, wilden we een schrijftafel ontwerpen waarin de gebruiker zich kan onttrekken van de 'all-connected' buitenwereld. Dankzij het compacte ontwerp met specifieke hoogte, biedt de cocoon een unieke ervaring: van zodra je plaats neemt, verdwijnen geluiden en invloeden naar de achtergrond. Stilte en inspirerend glas-in-lood dat danst in het licht blijven achter. 


Om de cocoon te versterken, kozen we voor een stabiele houtsoort, afrormosia, die voor een warm contact zorgt van de gebruiker met de schrijftafel. 

Een elegant wit stalen frame verbindt op speelse wijze alle stukjes tot een passend geheel. 
prijs op aanvraag


kleuren van het glas kunnen in samenspraak gekozen worden in het glasatelier


afm h 1210mm x l 930mm x 465mm