VJACKgilt

JACK giltOp vraag van, en in samenwerking met, Glasramenatelier Mestdagh maakten we met atelier JACK een meubel waarbij zowel de ambacht als het hedendaags ontwerp centraal staan.


We zijn vertrokken vanuit de liefde voor het levendige glas dat nog steeds mond geblazen wordt. Door de eeuwenoude ambachtelijke werkwijze, is elke glasplaat verschillend in kleur en textuur. We gaan samen met de klant naar het glasatelier om de glaskleuren samen te stellen. Dit unieke gegeven maakt dat elk van onze ontwerpen enig is in zijn soort. 


Glas-in-lood is meer gekend in de restauratie-architectuur. In ons ontwerp halen we het uit de restauratiesfeer, maar behouden we wel het intieme karakter van de toepassing. We omhullen met het glas-in-lood een intieme werkruimte waarin de gebruiker zich kan terug trekken: een bureautje op mensenmaat. Omringd door glas-in-lood dat danst bij verschillende lichtinvallen en zo rustgevend, maar inspirerend inspeelt. 


Het strakke staal draagt het warme, afrormosia werkvlak en omlijnt het ambachtelijke glas-in-lood waarbij het de verschillende lagen en materialen in het ontwerp verbindt. 
prijs op aanvraag
sneak preview

substance @ maison Johanne Riss

19/09/2019


lancering

Brussels Design Market

Tour & Taxis Brussel

28-29 /09/2019