A1610

1610

L&L

nieuwbouwwoning

Sint-Amandsberg

2016-2019


nieuwbouw vrijstaande woning in het groen

De bestaande vrijstaande woning werd afgebroken en vervangen door een nieuwe, vrijstaande woning in zichtbeton.

De woning bestaat uit een gelijkvloers met open keuken, zithoek, bibliotheek, kantoor en vergaderruimte, een logeerkamer met sanitaire cel. Gezien een tweede bouwlaag niet werd toegestaan, werd deze ondergronds voorzien om het volledige programma van de opdrachtgever te huisvesten. In de ondergrondse bouwlaag bevinden zich de slaapkamer, badkamer, dressing, hobbykamer, techniekenberging en garage.

De woning opent zich naar de tuin aan de zuidzijde. Keuken en kantoor hebben vanaf het gelijkvloers zicht en/of toegang tot de tuin. De zithoek is enkele treden lager gelegen en sluit aan op een eveneens lager gelegen terras. Zo krijgt de iets hoger gelegen eetruimte de mogelijkheid om over de zithoek heen een vrij zicht op de tuin te krijgen.

De bibliotheek ligt aan de noordzijde van de woning, maar is een trede hoger gelegen. Hiermee wordt de ruimte afgelijnd, ondanks het open karakter van de woning. Door de unieke raampartijen in de bibliotheek wordt een intieme en serene sfeer opgewekt die instemt tot bezinning.

De slaapkamer en badkamer in het ondergrondse verdiep baden in natuurlijk daglicht door de grote glaspartijen die grenzen aan een verzonken buitenruimte aan oostzijde.